You are here:

Anti glare glass

Views: 145 Author: Site Editor Publish Time: Origin: Site

Anti glare glass can reduce interference from ambient light, improve the viewing angle and brightness of the display screen, reduce screen reflection, make the image clearer, more colorful, and more saturated in color, thereby significantly improving the display effect. Anti glare glass has been widely used in PDP plasma televisions, PTV rear projection televisions, DLP TV splicing walls, touch screens, TV splicing walls, flat panel televisions, rear projection televisions, liquid crystal displays, touch screens, industrial instruments, and advanced picture frames. In daily life, we all experience being attacked by glare, partly from glare sources, and partly from the reflection of glare; When we operate a computer, we often worry about the reflection of the scenery outside the display on the display surface, which prevents us from seeing the displayed content clearly; For example, when we stop in front of a glass window to explore the scenery inside the window, the reflection on the glass surface often prevents you from clearly observing the scenery inside the window, and so on. These are all caused by light reflection on the surface of glass, as ordinary glass has a high reflectivity. To reduce the impact of reflected light from glass, a matte (anti reflective) treatment of the glass surface can have a good effect.

AG Glass Features

1. Long service life of AG glass: Due to the fact that the surface essence is still glass, the product life is equivalent to that of reinforced glass, and the AG layer will not peel off due to environmental and usage factors

2. AG glass has excellent fingerprint resistance: etched AG glass surfaces have a considerable degree of fingerprint resistance

3. Excellent optical properties: Etching AG glass can effectively reduce bright spots caused by flicker points, and has good uniformity across the entire region.

4. Low surface haze: lower Haze value (haze) than general spray AG, which can effectively improve visual brightness.

Common problems with AG glass

1. Some terms for AG glass

Answer: The professional name in the industry is AG glass or anti glare glass. However, many people will intuitively refer to it as anti glare glass, non reflective glass, non reflective glass, anti reflective glass, anti reflective glass, non reflective glass, AG anti glare glass, non reflective glass, anti reflective glass, anti glare tempered glass, etc. After being used on the screen, it is also known as an anti glare screen, anti glare screen, and anti glare fog surface screen.

The English name for AG glass (also known as anti glare glass) is Anti glare glass, which is characterized by turning the reflective surface of the original glass into a matte non reflective surface (uneven surface).

2. Classification of AG glass (What are the processes for AG glass?)

Answer: According to different processing techniques, AG glass is basically divided into three types: chemically etched AG glass, sprayed AG glass, and coated AG glass. Enough force is a chemically etched AG glass that never falls off.  

What are the advantages of etching AG glass compared to spraying AG glass?

Answer: From the name, you should be able to find the biggest difference between the two. Spraying will eventually fall off after a long time, while etching will not. There are also five other advantages, which can be found in the article "How is etching anti glare glass better than spraying anti glare glass?".  

4. Where are the main applications of AG glass?

Answer: First of all, the purpose of using AG glass is to reduce screen reflection. After all, no one wants to use a screen that can't see clearly in a slightly lit place. This is the real thing called bright blindness

Nowadays, AG glass is used in more and more fields. Such as medical, industrial control, vehicle and other fields. For example, in cars such as the center console and instrument panel, otherwise in strong sunlight, it would be very difficult for us to operate. There is also multimedia in the back seat, and using AG glass will have a very good visual experience.

Then came the ATM machine, which was the most serious in roast, and AG glass was also replacing the previous optical glass. As for consumers' roast, we also made a small summary: Reflection of ATM Touch Screen.

What is the best gloss for AG glass?

Answer: AG glass glossiness must be selected after assembly with actual products to obtain the best solution.

Generally, in applications where haze and clarity are acceptable, the lower the gloss, the better the anti glare effect. The following points can be considered:

·The purpose of the product;

·Screen size and resolution/pixel height;

·Screen to AG glass spacing design;

·The thickness of the glass.

The best form of evaluating AG materials is the physical sample. You can take several samples of different glossiness from the manufacturer to see the effect. According to the application in the industrial control equipment market, around 85% choose GLOSS70, which has both anti glare and good clarity.  

6. What are the parameters of AG glass?

Answer: The parameters of AG glass generally include: glossiness, haze, roughness, and transmittance. However, the new concept of resolution (sharpness) has also been added to the Enolira AG glass, which was measured using the US Air Force standard 1951 test film. Regarding resolution (sharpness), we took a video:

7. What is the difference between single-sided AG glass and double-sided AG glass?

Answer: Double sided AG glass is soaked in the entire piece, while single sided AG glass needs to protect the other side. Due to a single process, single sided AG glass is a bit more expensive than double sided AG glass.

8. Can the surface of AG glass be printed?

Answer: According to our experience, the surface of AG glass can be printed, either on one or both sides, and the process is the same as that of optical glass.

9. Can AR and AF coatings be applied to the surface of AG glass?

Answer: Of course, the surface of AG glass can undergo AF fingerprint prevention treatment, which is the same as that of optical glass. The water droplet angle does not have much impact. However, Goulila does not recommend performing AF anti fingerprint treatment on the surface of AG glass, as high-quality etched AG glass surfaces already have anti fingerprint effects, and performing AF only increases costs. Over time, AF will still fall off.

10. What is the hardness of etched AG glass?

Answer: Unlike sprayed AG glass, etched AG glass is still made of glass, and its hardness is no different from ordinary glass. It can also reach 7H.

INQUIRE
×

Contact Us

captcha
×

Inquire

*Name
*Email
Company Name
Tel
*Message